28 43 91 25

Behandling af fodvorter

Her på klinikken behandles fodvorter med en CryoPen, som er et utroligt præcist og praktisk værktøj. Det er en hurtig, effektiv og stort set smertefri behandling, som fryser vorten væk.

Lider du af fodvorter ?
Slip nemt af med dem – book en tid på

fodvorter fjernes med frysning

Sådan fjernes fodvorter

fodvorte
fjernelse af fodvorte
Hvordan fjernes fodvorter med en CryoPen ?

Her på klinikken behandles fodvorter med en CryoPen, som er et utroligt præcist og praktisk værktøj. Det giver en hurtig, effektiv og stort set smertefri behandling, som fryser vorten væk

En CryoPen er et penlignende instrument, som afgiver en fin spray af flydende kvælstof, hvilket gør det muligt, at arbejde med millimeterpræcision. Det betyder, at gassen kan påføres direkte på det behandlingskrævende område og dermed ikke rammer det sunde omgivende væv.

Ved behandlingen med CryoPen, fryses fodvorten med en hastighed på cirka 1 mm pr. 5 sekunder. Behandlingen er stort set smertefri, man kan dog fornemme lidt kulde og ømhed, men normalt ingen smerter.

Hvordan ser huden ud bagefter ?

Under proceduren fryses området og bliver hvid. Efter at dette hvide område er tøet op, opstår der en rødme og der vil dannes en hævelse. I løbet af det næste døgn kan der opstå en lille blære.

Der dannes en sårskorpe på det behandlede område, som typisk efter cirka 10 til 14 dage vil falde af og huden vil derefter være helet.

Huden kan virke lysere i farven eller lyserød, men vil vende tilbage til sin normale farve i løbet af et par uger. 

For større og dybere læsioner kan der dannes en tykkere skorpe, hvilket gør helingstiden lidt længere.

 

Hvordan plejer man området efter behandlingen ?

Såret skal holdes helt rent. Efter et brusebad, duppes det tørt. Lad sårskorpen sidde, indtil den selv falder af.

Det er vigtigt, at give såret fred og ro til at hele, så pil endelig ikke i det. Hvis såret bliver tørt eller klør, kan du bruge en uparfumeret fugtighedscreme eller helende olie. 

Selvom det er bedst, at forsøge at lade det behandlede område være udækket, kan der påføres et plaster, hvis det er i et område, hvor det udsættes for gnidning og snavs.

Det er bedst, at lade det behandlede område være udækket. Brug plaster hvis:
· såret væsker
· det skal beskyttes mod snavs
· det sidder på et udsat sted

Det er vigtigt ikke at pille i skorpen, da dette kan føre til ardannelse.

Hvorfor får man fodvorter ?

Fodvorter kommer af en HPV virus i huden. De er oftest omkring 4-5 mm, med en ujævn overflade og de gør ondt når man klemmer dem. Nogle gange har de små sorte prikker inde i, som er blødninger fra når du går på dem.

De er utroligt smitsomme og man kan både smitte sig selv (på andre steder på kroppen) og andre. Så det er godt at komme hurtig i behandling.

Man kan blive smittet efter man har gået på bare fødder f.eks. i svømmehaller og omklædningsrum. Eller hvis nogen har pillet i deres fodvorter og derefter rører ved håndtag o.l. hvor smitten overføres til.

 

Slip af med fodvorter – book tid på 28 43 91 25

Få sunde fødder

BESTIL EN FODBEHANDLING

Her finder du Betinnas Fodpleje
G-0SJDYS688T